Amersfoort Onderwijsstad

Amersfoort Onderwijsstad

Amersfoort kreeg de titel ‘Nationale Onderwijsstad 2021/2022′ omdat alle partijen en organisaties die betrokken zijn bij de jeugd heel goed onderling samenwerken. Een belangrijk thema is: gelijke kansen voor ieder kind. Dit is een onderwerp waar in Amersfoort veel aandacht voor is.

Amersfoort Nieuws: Amersfoort investeert extra in de ‘Rijke Schooldag’ 

ABC-scholen

In Amersfoort zijn 15 ABC’s actief. Partners uit onderwijs, kinderopvang en welzijn (waaronder Indebuurt033) werken binnen ABC Amersfoort gezamenlijk aan het bevorderen van de ontwikkelingskansen voor alle Amersfoortse kinderen. De ABC-scholen bieden activiteiten waarbij de ontwikkeling van de kinderen en jongeren centraal staan. De afkorting ABC betekent: Amersfoortse Brede Combinatie.

Website: ABC Amersfoort

Sport- en speelplekken 

 

Ook zijn er in Amersfoort bijna 500 speel- en sportlocaties voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ze worden regelmatig gecontroleerd en onderhouden. Zo blijven ze veilig voor uw kind.

Een overzicht van alle speelplekken in Amersfoort vindt u op de website van de gemeente Amersfoort.

Amersfoort inclusief

 

In Amersfoort werken we intensief samen aan een inclusieve stad. Alle jongeren in Amersfoort groeien gezond, veilig en kansrijk op. Dat is de Amersfoortse ambitie. In het uitvoeringsprogramma leest u meer over de focuspunten van Jeugd en Onderwijs.

Brochure gemeente Amersfoort: Uitvoeringsprogramma Jeugd en Onderwijs, 2022-2024